Info stichting

Stichting RallyControl   -  Stichting '99 Events Emmeloord

Peter Staal, de oprichter van deze stichting is al vanaf eind jaren zestig actief in de kaartleesrittensport. Met wisselende resultaten nam hij deel aan veel regionale en nationale evenementen. In 1969 werd het SGRT opgericht, organisator van de Gelderlandrit. Namen als Hans Brinkman, Jan de Beus waren in deze stichting vertegenwoordigd. Peter Staal is wat later toegetreden tot het SGRT.

De 7 uren van Emmeloord is gestart in 1999, als de 5 uren van Emmeloord. Omdat men de rit wat te kort vond, mede gezien de kilometers die je moet maken om uit de polder te komen, zijn er na het eerste jaar twee uurtjes bijgekomen, vandaar nu die 7. Het eerste jaar reden er 115 equipes mee, verdeeld over de sport en de toerklasse. De volgende jaren steeg het aantal deelnemers. Veel equipes zien we elk jaar weer terug. Tijdens de 10e editie, in 2008, ontvingen zeventien deelnemers een medaille omdat ze 10 x meegereden hadden. Zestien deelnemers hebben 9 x aan het evenement deelgenomen, allemaal mooie cijfers. De meeste jaren hebben we mooi weer gehad, maar in 2007 was het werkelijk bar en boos. De regen viel met bakken uit de hemel, maar gelukkig bleef de stemming er goed in en was iedereen aan het eind van de rit positief. De organisatie probeert de deelnemers een leuke en vooral niet al te moeilijke rit voor te schotelen, waarin zowel bestuurder als kaartlezer een fijne dag beleven. Ook het tijdschema kan makkelijk gehaald worden.

 

In  2015 is de organisatie van de 7 uren van Emmeloord en de Ster van Heerenveen, overgedragen aan Stichting RallyControl.

 

 

 

  22 april 2017 24 juni 2017 28 oktober 2017

 

ijssel a la carte logo 4 logo drie provincien rally